(Senior) Process Engineer / Chemical Engineer

Ben jij een gedreven Process Engineer die wil werken binnen een productie omgeving van gepatenteerde flexibele vergassingstechnologie voor energie op de wereldmarkt en mee te denken in het continu verbeteren hiervan? En wil jij meebouwen aan een snel groeiende organisatie met een pragmatisch en ondernemend (internationaal) team gefocust op innovatie en duurzame oplossingen voor circulaire economie en klimaatneutraliteit?

Over BlueRevo
BlueRevo is een groep bedrijven die zich toelegt op het uitrollen van gepatenteerde in- & output flexibele vergassingstechnologie voor energie op de wereldmarkt. BlueRevo focust op energietransitie met nul of negatieve CO2-voetafdruk door vergroening van industrieën, gemeentelijke energie- en afvalbeheersystemen.

De kern van de BlueRevo-technologie is autothermische stoomomzetting die afval omzet in energie, zonder enige schadelijke uitstoot. Denk aan verschillende soorten afval, zoals hout, huishoudelijk en industrieel afval of rioolslib – als het maar carbon based en/of biologisch afbreekbaar is. Het geproduceerde teervrije syngas kan bijvoorbeeld een warmtekrachtkoppelingssysteem voor warmte en stroom aandrijven. Het kan ook verder verwerkt worden tot waterstof van brandstofcelkwaliteit, CO2 van voedingskwaliteit en methaan. We hebben R&D-, engineering- en productiecapaciteit in huis om de installaties te produceren. Ze zijn modulair ontworpen, waardoor opschalen relatief eenvoudig en snel gaat.

Onze BlueRevo-technologie is de afgelopen 20 jaar ontwikkeld door een internationaal team van ingenieurs uit Italië, Letland en de VS. In 2020 is in Letland een geavanceerde BlueRevo-installatie gebouwd waar de technologie is gedemonstreerd en gevalideerd door Kiwa, een bedrijf dat behoort tot ’s werelds top 20 op het gebied van testen, inspectie en certificering. De technologie wordt beschermd door een internationaal patent en is eigendom van BlueRevo.

Innovatief, flexibel, betrouwbaar en excellent zijn onze kernwaarden die ten grondslag liggen aan het werk dat we doen. Die ons helpen bij het bouwen van een sterk team, het creëren van waardevolle producten en het leveren van de beste ervaring voor onze klanten en partners.

BlueRevo is voor haar afdeling Engineering op zoek naar een Process Engineer die ons helpt de groei en ambitie van BlueRevo verder waar te maken.

Werkzaamheden
Als Process Engineer ben jij samen met jouw (internationale) collega engineers verantwoordelijk voor het technisch onderhouden en het continu verbeteren/optimaliseren van het assemblage- en productieproces en de werking van de vergassingsinstallatie.
Je draagt zo bij aan standaardisatie en algemeen effectieve uitvoering van de montage van upstream- en downstream-apparatuur voor vergassingsinstallaties. Bijvoorbeeld door nieuwe assemblage mogelijkheden te onderzoeken, deze technisch inhoudelijk te beoordelen waarna je de wijzigingsvoorstellen in overleg met collega’s van de afdeling R&D (laat) uitwerken tot nieuwe of aangepaste technische productspecificatie.

Uiteraard neem je deel aan HAZOP  en de diverse design- en detail engineering revisies als PFD’s, P&ID’s, Equipment Datasheets, Instruments index en lijsten, Cause & Effect Diagrams, Documentatie Procesbeveiliging, BOM’s en woon je de design review meetings bij. Meedenken, sparren met collega’s en eigen inbreng om processen te optimaliseren wordt erg gewaardeerd.

Ook het beheren en onderhouden van ondersteunde systemen die ervoor zorgen dat de primaire processen met minimaal mogelijk verstoringen doorgaan hoort bij je takenpakket. Denk dan aan het voorbereiden en/of het beoordelen van datasheets van de apparatuur en de maatvoering en de selectie van hoofdprocesapparatuur (pompen, compressoren, blowers, warmtewisselaars, kleppen).

Je gaat uitdagingen niet uit de weg; je moet kunnen anticiperen en op zoek gaan naar (andere) oplossingen waar nodig. De snel verwachte groei van het bedrijf schrikt jou niet af om zelfstandig je werkzaamheden goed uit te blijven voeren. Je rapporteert aan de Operations Manager.

Jouw vaardigheden
Er is binnen Bluerevo een hoge drive aanwezig, het is een platte organisatie waarin snel besluiten genomen worden. Daarom zijn we op zoek naar een collega die een hoge mate van energie heeft en uitstekend zelfstandig en onafhankelijk kan werken. We zoeken een aanpakker die er energie van krijgt als er veel werk moet worden verzet en die zelf de route uitstippelt, gebaseerd op scherpe analyses.

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in engineering, design and maintenance binnen een machinebouw omgeving;
 • Jij kent de markt op het gebied van o.a. materiaal kennis, aandrijftechniek, hydrauliek en elektro, besturingstechniek, PLC etc;
 • Je hebt kennis van relevante normen en standaarden als ook logistieke processen,
  bedrijfsprocessen en -systemen;
 • Werk- en denkniveau op HBO niveau in WTB / Mechatronica / Chemische procestechniek;
 • Je hebt een daadkrachtige persoonlijkheid en van nature communiceer je makkelijk op diverse niveaus en weet je focus te houden;
 • Je herkent jezelf in de volgende eigenschappen: zelfstandigheid, flexibiliteit, inzet, gestructureerd, improvisatievermogen en bovenal een gezellige collegiale instelling;
 • Het is cruciaal dat je naast de Nederlandse taal ook een uitstekende beheersing van de Engels taal in woord en geschrift;
 • In bezit van een rijbewijs B.

Wij bieden
Goede salariëring en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • een uitdagende functie bij een gezond en ambitieus (internationaal) bedrijf met een hoge mate van vrijheid, zelfstandigheid en verantwoording;
 • salarisindicatie € 3.750-5.200 p/m;
 • een gewaardeerde plek in onze innovatieve, platte organisatie met een no nonsens cultuur waarin de inbreng van jouw ideeën, voorstellen en kennis zeer worden gewaardeerd;
 • standaard 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en een flexibel budget die je kunt inzetten voor bijvoorbeeld nog 10 vakantiedagen;
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen en kansen voor de toekomst;
 • een tijdelijk dienstverband, overgaand in een vast dienstverband bij goed functioneren.

Solliciteren?
Heel graag en heel eenvoudig: stuur je cv naar Liesbeth van der Wal, liesbeth@bluerevo.nl of bel 085-1144550